Foredrag

Livsbekræftende og tankevækkende foredrag. 

Foredrag:

1. Hvornår må man dø ?

- døden i det senmoderne samfund, hvor man kan redde selv døende mennesker fra at dø.  Vi er nået dertil, at vi har teknologi til at forlænge livet, også langt ud over det rimelige. Det sætter os i en række etiske dilemmaer, som vi må forholde os til, og vi er nødt til at stille os selv det meget enkle spørgsmål: Selvom vi kan, er det så også det, vi skal?

Hvornår må man egentlig dø i vores moderne samfund når døden skal undgås nærmest for enhver pris, når overbehandling altid er bedre end ingen behandling?

Kan man stadig få lov til at dø af en nådig lungebetændelse, skal man have særlig tilladelse til at sige nej tak til behandling?

Vil vi altid gerne forlænge livet og være her længst muligt, eller er døden nogle gange at foretrække?

2. Memento Mori

Hvorfor er samtalen om døden så vigtig i vores liv og hvordan taler vi om den? Hvordan blev vi så bange for døden at vi tror man dør af at tale om den?

3. Hospicesygeplejerske i en coronatid

Hvordan er det at arbejde på et hospice i en coronatid? Hvordan er det at være patient og pårørende når den sidste tid er stærkt begrænset af coronarestriktioner, der påbyder afstand og ingen fysisk kontakt, heller ikke i en afskedsstund. Hvilken mening giver coronarestriktioner på et hospice?

4. Livet på hospice

Foredrag om livet på hospice, om hvordan livet leves hele livet - lige til det sidste. Om kriterierne for at komme på hospice, om hvordan pleje og behandling foregår og om livets sidste dage. Om samvær og nærvær.


Foredrag

Længde: Foredragets længde varierer efter kundens behov. Jeg anbefaler at der er tid til spørgsmål og debat

Pris: efter aftale

Mette Gammelgaard // Hjortshøj, Danmark, +45 20728742
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis!